Tietoa meistä

Me olemme Susanna ja Marko, rempseä vantaalainen pariskunta. Meidän mielestämme batiikin maailmassa kivointa ja koukuttavinta on se, että työn lopputulos on aina yllätys! 

Tutustuimme vahabatikkiin ja solmutekniikkaan Thaimaassa vuonna 2023 keväällä ja se oli mieletön kokemus. Se tunne ja mielenrauha, joka valtasi mielen batiikkikangasta tehdessä, oli valtava. Halusimme jakaa tuota tekemisen antamaa tunnetta muillekin. 


Susannan kuvioima kangas neljän tunnin kurssilla Thaimaassa.

Perustimme Batik Ateljén, jotta pääsisimme Suomessa tarjoamaan mahdollisuutta tutustua vahabatiikin ja solmutekniikan kirjavaan maailmaan.  Myymme valmiiksi solmutekniikalla värjättyjä tuotteita, minkä lisäksi järjestämme batiikkityöpajoja. 

Batiikkityöpajassa pääset itse joko kuvioimaan oman kangaskassin vahabatiikkitekniikalla tai värjäämään t-paidan solmuvärjäystekniikalla! Tuomme tämän taideterapeuttisen kokemuksen sinne, missä olet. Tällä hetkellä toiminta-alueemme on pääkaupunkiseutu 200km säteellä. Tutustu paremmin työpajatoimintaan työpajat -sivulta.

Väreinä käytämme Procion Mx Kylmäreaktiivivärejä sekä Levafix Kylmäreaktiivivärejä. Soijavahamme on 100% kasvipohjainen ja biohajoava luonnontuote, ympäristöystävällinen valinta. Vaha on valmistettu 100% soijapavuista ja kasviöljyistä. Soijavahassa ei ole torjunta-ainejäämiä, ja se on GMO-vapaata. Vaha ei myöskään sisällä öljynjalostuksen tuotteita. Soijavaha on vegaaninen, eikä sitä ole testattu eläimillä.  

Batiikin historiaa

Varhaisin harjoitettu vahabatiikkitekniikka ajoittuu Lounais-Kiinaan vuosille 206 eKr.– 220 jKr. Vuoristoseutujen vähemmistöheimot Miao Guizhoun maakunnasta sekä Bai ja Yi, Yunnan maakunnasta, pitivät yllä indigovärjätyn batiikin perinnettä, kehittäen ja harjoittaen sitä laajalti kansantaiteena. Näissä heimoissa taiteen opit siirtyivät äideiltä tyttärille. Suomeen batiikki rantautui vasta 1900-luvun alkupuolella. Suomalaisen vahabatiikin historia on siis hyvinkin tuore.